İhracatta müşteri bulmanın yolları?

Günümüzde müşteri bulmak eskisi gibi zor değil. Artık sosyal medya araçları bile müşteri bulma da önemli etkenler arasındadır. Bakalım neymiş müşteri bulmanın araçları.

Web Sitesi

Bize danışan her firmaya söylediğim gibi web sitesi ihracatta çok önemlidir. İthalatçı firma gelip ülkenizde firmanızı analiz etme fırsatı bulamaz bu sebeple web sitenizin karşı tarafa izlenimi çok önemlidir. Mesela ürünlerinizi gösteren bir katalog ve muhakkak Türkçeden başka yabancı dil seçeneği bulundurun.

Blog

Ürünleriniz hakkında blog yazmanız Google sıralamalarında üst sıraya çıkmanızda işe yarar.  Ürünleriniz, sektörünüz, firmanız hakkında blog yazıları yazmanız işinizde iyi olduğunuzu göstererek sizi profesyonel hale getirir. Bizden tavsiye yazılarınızı Google trendslerde olan kelimeler ile yazdığınızda daha etkili olacaktır.

Sosyal Medya

Sektörünüze ve ürününüze göre sosyal medyada yararlanmanız gerekmekte. Her sosyal medya da hesaplarınız olması çok önemlidir.

Linkedin

Linkedin, iş ağlarında çok önemli bir platformdur. Lİnkedin, iş dünyasınını sosyal medyasıdır. Bu sosyal medya platformu sayesinde potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Sektörünüz ile ilgili yeni bilgiler elde edebilirsiniz.

Ticari Ateşelikler

Sektörünüz ile ilgili ithalatçıların listesine müşavirlikler aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Listeyi elde ettikten sonra artık müşteriler ile iletişime geçebilirsiniz. Tanıtım maili başlamak daha sağlıklı.

Fuarlar

Fuarlar müşteri bulabilmekte en önemli etkendir. Fuarlarda sektörünüz ile ilgili network oluşturabilirsiniz.

Ticaret Heyetleri

Ticaret heyeti, Türkiyeden hedef pazara firmaların toplu olarak yapıldığı ziyaretlere verilen isimdir. Müşteri bulmada önemli etkendir.

B2B Siteleri

B2B siteleri ihracatçıları ve ithalatçıları bir araya getiren platformdur. Bir çok siteye ücretsiz olarak kayıt olabilmeniz mümkündür.

Saha Araştırması

Müşteri bulmada en önemli araçlardan biridir. Müşteri hedef pazara giderek kendini bizzat tanıtma imkanı bulabilir. Birçok firma masraflı bulduğu için tercih etmez ancak devlet tarafından teşvikler verilmektedir.

#ihracat #ihracattamüşteri



Bir yanıt yazın